PRAKTISK INFORMASJON

Hva er en Klatrepark?

Klatring i tretopps klatrebaner gir en flott opplevelse og mestringsfølelse. Banene har ulik vansklighetsgrad og høyde. Etterhvert som din selvsikkerhet stiger vil hindringer du først så som umulige forseres. Når dagen er omme sitter du igjen med en følelse av at du har flyttet noen grenser.

Banene er plassert fra 0,7 til ca. 15 meter oppe i trærne, man starter på de lave løypene og jobber seg oppover. Mellom hver løype lander man på bakken og man kan da velge om man skal ta neste løype. Gjestene utstyres med hjelm og en klatresele som har doble karabinkroker og en rulle.

Grunnelementet for et hinder er en forbindelse mellom to trær med flere stålwirer, hvorav en fungerer som en sikkerhetsline som man er koblet fast i. Stålwirene monteres slik at de ikke gjør skade på bark eller ved.

Selve aktiviteten går ut på å komme seg fra tre til tre ved ulike teknikker som gå, krabbe, springe, balansere, svinge, hoppe, rulle etc. Starten av et hinder utgår fra en plattform som omkranser treet og fungerer som hvilested mellom de ulike hindrene. Plattformene festes på treet på samme måte som wirer uten å skade bark eller ved.

Du vil finne mange zip- lines i parken. En zip- line er en stålvaier som man kobler seg på med en rulle og kjører gjennom luften til en "landingsplass". Den mest spektakulære zip- linen går 16 meter over låven ut i skogen, ca. 170 meter.

Man bør sette av ca. 3-4 timer for å klatre i parken. Tar du med niste og beregner litt pauser mellom løypene, anbefaler vi at du kommer kl. 10 og blir til vi stenger kl. 17. Ta gjerne med familie og venner og tilbring dagen hos oss. 

 

Her vil du finne nyttig informasjon før ditt besøk i Klatreparken

Egenerklæring

Alle som klatrer i parken må fylle ut og sende inn en Egenerklæring. Denne finner dere i vårt bookingsystem. Det anbefales å gjøre dette online før ankomst, da vil du spare tid. Det er også mulig å fylle ut dette ved ankomst. Egenerklæringen er gyldig for hele sesongen, men kun hvis den leveres elektronisk. For gruppebesøk, holder det at en ansvarlig for gruppen fyller ut Egenerklæringen på forhånd for hele gruppen.

 

Booking

Det er mulig å forhåndsbetille seler i vårt bookingsystem.

 

Bekledning

Vi anbefaler treningstøy eller lett turtøy. Ved vind og regn anbefaler vi en vind og vanntett jakke som du kan ta av deg når du blir varm.

Det kan være gunstig å ha med en sekk med ekstra tøy. Vi anbefaler joggesko eller tursko med god såle. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner. Vær obs på at det kan være kvae i trærne.

Vi anbefaler også å bruke hansker når du klatrer. Ta gjerne med et par tynne skihansker el. Dersom du skulle glemme eller ikke har hansker, selger vi dette i klatreparken.

 

Mat og drikke

Det er eget grillområde med gassgriller i klatreparken, så ta gjerne med grillmat. Grillene er til fri benyttelse for parkens gjester.

I tillegg har vi en kiosk der vi selger is, brus, kaffe, te, hansker, nøtter, rett i koppen og sjokolade.

FAQ

Hva er en Egenerklæring?

Alle som skal klatre i Klatreparken må fylle ut Egenerklæringen hvor de erklærer at de skal følge reglene som gjelder i Klatreparken. For deltakere under 18 år, må en ansvarlig voksen fylle ut Egenerklæringen. Klikk her for å fylle ut Egenerklæringen.

Hvis jeg ikke skal klatre, må jeg da betale?

De som ikke ønsker å klatre, betaler ikke for å komme inn i Klatreparken. Vi har fine stier i området og vi har også stier som går under klatreløypene slik at du kan følge de som klatrer. Ta gjerne med kamera og ta bilder av de som klatrer.

Hva er åpningstiden i Klatreparken?

Åpningstiden varierer i forhold til sesongen. Oppdaterte åpningstider finner dere her

Kan vi ha med barn i Klatreparken?


Alle barn under 12 år skal følges av en voksen oppe i løypene.  Vi anbefaler minimum 1 voksen pr. 2 barn. Dette gjelder ikke for barneløypa, der kan du følge barna fra bakken.

Spesielle behov eller funksjonsnedsettelse?

Vi har mulighet til å ta i mot besøkende med spesielle behov eller funksjonsnedsettelser. Vi anbefaler at dere tar kontakt på forhånd og melder i fra når dere ønsker å komme. For spørsmål, ta kontakt på: post@klatringpagrensen.no eller telefon: +47 41 62 77 15

Opplæring?


Alle som skal klatre i Klatreparken skal gjenneom en Øvelseløype der man får opplæring i hvordan man skal sikre seg oppe i løypene. Øvelseløypa og instruksjon må gjennomføres minst en gang pr. år.

Kan Klatreparken bli full?

Klatreparken har ikke uendelig med kapasitet. Vi har et maks antall med seler og hjelmer. Når alle disse er levert ut, må man vente til en kommer inn igjen. Vi anbefaler derfor å forhåndsbestille seler før du kommer. Seler kan bestilles her.

Hva er Drop-in? 


Vi har Drop-in hos i Klatreparken, men vi kan ikke garantere seler. De som har forhåndsbetilt er garantert sele.

Hva skjer ved dårlig vær?


Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan hele eller deler av parken måtte stenges til været løyer. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

Hvor kan jeg parkere?

Vi har nok parkeringsplasser, se etter skilting. Ved problemer, ta kontakt med en Parkvakt så får du hjelp. Det er ikke lov å parkere i veien.

Hvordan kan man betale hos dere?

Vi aksepterer de fleste betalingskort samt kontanter. Grupper kan få ettersendt faktura for sitt besøk (må avtales på forhånd).

Kan jeg ta med egne mat?

Vi har eget grillområde med gassgriller der du kan grille medbragt mat eller nyte matpakken din. 

I tillegg ahr vi en kiosk der vi selger is, brus, kaffe, te, hansker, nøtter, rett i koppen og sjokolade.

Hvordan kan jeg komme i kontakt med dere?


All relevant informasjon om parken, lokalisering skal være å finne på nettsidene våre. Skulle du allikevel ha behov for å kontakte oss – send en e-post til post@klatringpagrensen.no og vi svarer deg innen 2 dager. Vi kan også nåes på tlf 99 16 00 57